تعداد بازدید : 124 - تاریخ خبر : چهارشنبه 23 آبان 1397 - 03:50
برگزاری نشست تخصصی "رسانه و اخلاق زیست محیطی در اسلام"

به همت دانشکده دین و رسانه-قم و اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما نشست تخصصی " رسانه و اخلاق زیست محیطی در اسلام" برگزار شد

به همت دانشکده دین و رسانه ـ قم و اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما، نشست تخصصی «رسانه و اخلاق زیست محیطی در اسلام»، از سلسله نشست های همایش علمی ـ پژوهشی اخلاق و رسانه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده دین و رسانه، در ابتدای این نشست حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمد مبلغی عضو مجلس خبرگان رهبری و رئیس مرکز پژوهش های اسلامی مجلس شورای اسلامی، ضمن اشاره به اهمیت اخلاق در اسلام، تصریح کرد: اصالت اخلاق و شمولیت آن نسبت به همه ساحت های بشری، از جمله اصول اساسی تأکید شده در دین اسلام هستند و دلایلی هم از آیات و روایات اهل بیت (ع) در این خصوص وجود دارد.

وی سپس تعریف جامع و مختصری از رسانه ارائه کرد و افزود: گره خوردن رسانه به اخلاق، امر غریبی نیست که نیاز به استدلال داشته باشد. علاوه بر این، هر قدر یک نهاد گسترده تر بوده و قدرت آن بیشتر باشد، نیازش به اخلاق بیشتر است و رسانه نیز از این قاعده مستثنا نیست.

رئیس مرکز پژوهش های اسلامی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ذیل عنوان «رسانه و اخلاق زیست محیطی» دو سؤال مطرح است. یکی این که رسانه  در باب اخلاق محیط زیست باید چه کارکردی داشته باشد؟ و دیگر این که شاخص های یک رسانه موفق در قبال محیط زیست کدام اند؟

دکتر مبلغی در ادامه شاخص های رسانه موفق در عرصه اخلاق زیست محیطی را برشمرد و رابطه اندیشی میان شهر و بیابان، ناجدا انگاری زندگی و طبیعت از یکدیگر، پیوندگرایی میان زمین و آسمان، حفاظت گرایی از طبیعت، فرانسلی اندیشی در قبال طبیعت و عمران گرایی در قبال زمین را از جمله مهم ترین این شاخص ها دانست.