تعداد بازدید : 95 - تاریخ خبر : پنج شنبه 24 آبان 1397 - 11:38
برگزاری سومین جلسه کارگروه محوری شورای سیاستگذاری تدوین نظریه ارتباطات اسلامی در دانشکده دین و رسانه_قم

با حضور حجت الاسلام دکتر پارسانیا عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، در دانشکده دین و رسانه_قم برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده دین و رسانه، در سومین جلسه کارگروه محوری شورای سیاستگذاری نظریه ارتباطات اسلامی که با حضور حجت الاسلام دکتر پارسانیا عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشکده دین و رسانه - قم برگزار شد، شیوه ادامه فعالیت این شورا مورد بررسی قرار گرفت.

در ابتدای جلسه دکتر پویا رئیس دانشکده دین و رسانه، ضمن خیر مقدم به اساتید حاضر در جلسه، پس از اشاره به مباحث جلسات گذشته، با توجه به تجربیات دکتر پارسانیا در تدوین نظریه فرهنگ و نیز اشراف نسبت به ظرفیت های دانشکده دین و رسانه، دانشگاه باقرالعلوم(ع) و سازمان های بالادستی، نظر ایشان را نسبت به شیوه ادامه فعالیت این شورا در راستای اسلامی سازی علم ارتباطات، جویا شد.

دکتر پارسانیا نیز پس از تشکر از زحمات صورت گرفته، ضمن ارائه گزارشی از دیدار با پروفسور مولانا در هفته های اخیر، از اشتیاق ایشان نسبت به حضور در شهر مقدس قم خبر داد.

وی در ادامه، ضمن تشریح نظر علامه طباطبایی(ره) درباره چگونگی یافتن معنا و ارتباط مشترک در برهان صدیقین، و تفاوت دیدگاه ایشان با رویکردهای کانستراکتیو و برساخته که شامل بسیاری از رویکردهای نوکانتی می شود و رویکردهای اینسترومنتال  و ابزارگرایانه نسبت به معرفت شامل فرانکنفورتی ها، ساختارگراها و پساساختارگراها، و رویکرد ترانس مدرن ها که شامل هوسرل به بعد، از جمله هایدگر و گادامر و ... می شود، گفت: با توجه به اینکه این مسائل با فلسفه، کلام و فرهنگ مرتبط است و مسائل میدانی رسانه محسوب نمی شود، مسئولیت تبیین همه آنها بر عهده دانشکده دین و رسانه نیست و این دانشکده فقط باید به حیطه خاصی از مباحث که مراکز دیگر از عهده آن بر نمی آیند، بپردازد.

این استاد حوزه و دانشگاه ضمن اشاره به اینکه حل این مسائل در توان دانشگاه هنر یا دانشکده هنر دانشگاه تهران نیست گفت: انجام این وظیفه، از جمله تکالیف دانشکده دین و رسانه در شهر مقدس قم است و پروفسور مولانا که امروزه همت خود را بر حل این مباحث می بیند، می گفت: «بنده فکر می کنم این کار را تنها در قم می توان انجام داد» و در این فکر بود که اگر بتوانیم این کار را انجام دهیم، چطور به ما کمک کند تا این مباحث در عرصه های جهانی بسامد پیدا کند.

دکتر پارسانیا افزود: گام اول نقد نظریات موجود و گام بعد تولید نظریه مبتنی بر مبانی است و به نظر من آنطور که در علوم اجتماعی مقابله با اسلامی سازی وجود دارد، در علوم ارتباطات اینگونه نیست.

در ادامه جلسه دکتر پویا در تشریح دو شیوه موجود برای ادامه کار، اظهار داشتیک شیوه این است که این دانشکده به عنوان بخشی از رویکرد کلان حوزوی و دانشگاهی اسلامی سازی علم ارتباطات، وظیفه تبیین برخی مسائل را به عهده گیرد و شیوه دوم این است که نیازهای نظری خود را در مباحث میدانی یافته و اقدام به پاسخ گویی نماید.

وی افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر جریان کلانی در راستای اسلامی سازی علم ارتباطات وجود ندارد و نیز تجربه نشان داده برخی مراکز آنگونه که انتظار می رود همراهی ندارند، باید با رویکرد دوم کار را پیش ببریم.

در ادامه، اعضای جلسه نسبت به شیوه ادامه کار نظرات خود را بیان نمودند و در نهایت مقرر شد هدف محدودتری در نظر گرفته شود و با دعوت از افراد دغدغه مند، نشست های علمی برگزار شده و خروجی آن به عنوان مقاله، کتاب، موضوعات رساله دکتری و ... به مراکز علمی ارائه شود.