تاریخ خبر:‌دوشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۷ - بازدید:‌۲۱۷
اعلام آمادگی دانشکده دین و رسانه برای همکاری با دبیرخانه فقه معاصر حوزه علمیه

در جلسه مشترک مسئول دبیرخانه فقه معاصر حوزه علمیه با رئیس دانشکده دین و رسانه-قم عنوان شد

به گزارش روابط عمومی دانشکده دین و رسانه ـ قم در جلسه مشترکی که با حضور حجت الاسلام صبوری فیروزآبادی مسئول دبیرخانه فقه معاصر حوزه علمیه و دکتر علیرضا پویا رئیس دانشکده دین و رسانه در محل دانشکده برگزار شد، دو طرف بر ضرورت همکاری‌های فیمابین تأکید کردند.

حجت الاسلام صبوری در این جلسه ضمن معرفی دبیرخانه فقه معاصر و مأموریت های آن، خواستار همکاری دانشکده دین و رسانه با این دبیرخانه، جهت ترویج فقه معاصر شد.

وی همچنین اظهار داشت: دبیرخانه فقه معاصر برای ایجاد نظام مسائل فقه رسانه و هنر، دیده شدن فقه در پژوهش های بین رشته ای و نیز حضور اساتید و فارغ التحصیلان دانشکده در لجنه‌های فقهی که در حال شکل گیری هستند، دست یاری به طرف دانشکده دین و رسانه دراز می‌کند.

مسئول دبیرخانه فقه معاصر در ادامه برای راه اندازی لجنه‌های فقهی در دانشکده دین و رسانه، به منظور تقویت بعد اسلام شناسی و فقاهتی دانشجویان، اعلام آمادگی کرد.

دکتر علیرضا پویا نیز ضمن اظهار خرسندی از ایجاد دبیرخانه فقه معاصر در حوزه علمیه و تأکید بر اهمیت آن، تأکید کرد: لازم است قبل از ترویج فقه معاصر، به غنی سازی آن بپردازیم. چرا که اگر خدای ناکرده اسلام را ضعیف مطرح کردیم، به دست کسانی که علیه اسلام فقاهتی موضع دارند، بهانه داده ایم. لذا ترویج باید با احتیاط صورت گیرد.

وی در ادامه با بیان اینکه عرصه ترویج به دو بخش عمومی و تخصصی تقسیم می‌شود، عنوان کرد: به لحاظ مدیریت رسانه، باید این دو عرصه را از هم تفکیک کرد. شبکه چهار سیما می تواند کانال ارائه علوم انسانی ـ اسلامی‌به جامعه علمی، و نه عموم مردم، باشد. در همین راستا، فراهم آوردن محتوا را دبیرخانه فقه معاصر انجام می دهد و عرضه این محتوا را هم شبکه چهار سیما می تواند به عهده بگیرد. دانشکده دین و رسانه هم می تواند در بحث ترویج، یاریگر این دو مجموعه باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه صدا و سیما سپس در خصوص نظام مسائل فقه رسانه و هنر، اظهار داشت: آنچه فراتر از موضوع شناسی است، مسئله شناسی یا همان تبیین موضوع و تعیین جایگاه آن در نظام فقهی است که دانشکده می تواند در این عرصه نیز نقش فعالی ایفا کند.

دکتر پویا درباره پژوهش های بین رشته ای و ایجاد لجنه‌های علمی هم گفت: علاوه بر امکان شرکت دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشکده در لجنه‌های فقهی، می توانیم پایان نامه‌های دانشجویان را به سمتی جهت بدهیم که هم صدا و سیما بتواند از نتایج آن‌ها بهره برداری کند و هم حوزه علمیه.

رئیس دانشکده دین و رسانه در پایان ضمن استقبال از راه اندازی لجنه‌های فقهی تخصصی در دانشکده توسط دبیرخانه فقه معاصر، از آمادگی فارغ التحصیلان برگزیده دانشکده جهت همکاری با حوزه علمیه در ایفای نقش مشاوره و نظارت بر تولیدات رسانه ای، خبر داد.

(روابط عمومی  دانشکده دین و رسانه ـ قم)