تاریخ خبر:‌یکشنبه ۲ دی ۱۳۹۷ - بازدید:‌۲۰۱
دانشکده دین و رسانه، نقش بسیار موثری در تربیت نیروی انسانی متعهد برای رسانه ملی دارد

نشست مسئولان و اعضای هیئت علمی دانشکده دین ورسانه با حجت الاسلام و المسلمین رفعتی مشاور امور رسانه ای مدیر حوزه های علمیه

به گزارش روابط عمومی دانشکده دین و رسانه، نشست صمیمانه مسئولان و اعضای هیئت علمی دانشکده دین و رسانه با حجت الاسلام و المسلمین رفعتی نائینی، رئیس مؤسسه جهانی ولایت و مشاور امور رسانه ای مدیر حوزه های علمیه، روز شنبه 1 دی ماه در محل دانشکده برگزار شد.

در این جلسه حجت الاسلام و المسلمین رفعتی نائینی، پس از اشاره به نقش مؤثر دانشکده دین و رسانه در تربیت نیروی انسانی متعهد برای رسانه ملی، گفت: از مهم ترین دلایل گسترش دین مبین اسلام در سالهای کوتاه پس از بعثت، می توان به معجزه ارتباطی قرآن کریم، فعالیت های  تبلیغی- اجتماعی و عبادی پیامبر اکرم(ص) در مساجد، و اعزام مبلغ به نقاط مختلف جهان اشاره کرد و دشمنان امروز، با تکیه بر همین حربه رسانه، سعی در پیشبرد اهداف شوم خود دارند.

وی سپس در توصیف شبکه جهانی ولایت توضیح داد: این مرکز در سال 1389 تحت اشراف آیت الله العظمی مکارم شیرازی، با یک شبکه فارسی تأسیس و از آذر ماه 1396 مسئولیت آن به عهده بنده گذاشته شد که در طول این مدت، گسترش عرصه پاسخ به شبهات، از شبهات وهابیت به تمام شبهات مربوط به عرصه های عقیدتی و اخلاقی و ... در دستور کار قرار گرفت و برنامه های زنده «پرسمان مذاهب»، «پرسمان قرآنی»، «کج راهه»، «پرسمان اعتقادی»، و «گامی به سوی ظهور» و سه برنامه تولیدی با موضوع «پاسخ به شبهات» همه در همین راستا تولید و پخش می شوند.

رئیس مؤسسه جهانی ولایت ادامه داد: جلوگیری از تبلیغ مستقیم یا غیر مستقیم شبکه های معاند فارسی زبان، تعدیل نیروهای ناکارآمد و غیر متعهد، و نیز پخش مجدد شبکه ولایت بر روی ماهواره "هات­برد" پس از تأمین اعتبار از سوی مرجع عالیقدر آیت الله العظمی مکارم شیرازی، از دیگر اقدامات صورت گرفته در یک سال اخیر است.

این استاد درس خارج فقه رسانه، در تشریح شرایط عاملان رسانه دینی، تقید به بعضی از واجبات، دانش دینی نسبت به کار رسانه ای، ایمان، شجاعت، زمان شناسی، مخاطب شناسی، تأثیر گذاری، انتقاد پذیری و سعه صدر را از جمله شرایط این افراد نام برد و خاطر نشان کرد: بدون شک مسئولیت در رسانه کمتر از امامت جماعت و شهادت در معامله و ازدواج نیست که برای آنها عدالت به معنای دوری از کبائر و عدم اصرار بر صغائر شرط شده است.

مشاور رسانه ای مدیر حوزه های علمیه، در تشریح تفاهم نامه امضا شده در تاریخ 21 آذر ماه، میان رئیس سازمان صدا و سیما و مدیر حوزه های علمیه، نوید داد: ستادی با عنوان «ستاد همکاری حوزه و رسانه ملی»، متشکل از 4 نفر از طرف سازمان صدا و سیما و 4 نفر از طرف حوزه علمیه و یک نفر مورد تأیید دو طرف به عنوان مسئول ستاد، تشکیل خواهد شد، که طرح ها و عرصه های همکاری این دو نهاد را بررسی، تصویب و پیگیری خواهد کرد. ضمن اینکه ما امیدواریم رئیس دانشکده دین و رسانه و مدیر کل پژوهشهای اسلامی رسانه، به عنوان نمایندگان سازمان صدا و سیما در این ستاد حضور داشته باشند.

گفتنی است در ابتدای این جلسه، دکتر پویا رئیس دانشکده دین و رسانه، با اشاره به تلاش های صورت گرفته در دانشکده طی یک سال اخیر، به امکان تأثیرگذاری این دانشکده در سطوح ملی و بین المللی اشاره کرد و گفت: لحاظ رویکرد دینی در پایان نامه های دانشجویان این دانشکده الزامی است و هیچ موضوعی بدون جهت گیری دینی تصویب نمی شود.

وی در راستای توسعه رشته های این دانشکده نوید داد: رشته «فلسفه رسانه» که مباحث نظری رسانه را مبتنی بر مبانی کلام و فلسفه اسلامی دنبال می کند و در سطح داخل و حتی خارج از کشور منحصر به فرد محسوب می شود، آخرین مراحل تصویب را پشت سر می گذارد و رشته «دین و رسانه» نیز با تغییر عنوان، در حال راه اندازی مجدد است.

این عضو هیئت علمی دانشکده دین و رسانه با اشاره به بیان آیت الله جوادی آملی که با استناد به آیات قرآن می فرمایند: «خداوند پیامبران را به لسان قوم فرستاده است و امروز زبان قوم، رسانه است»، گفت: از نظر ایشان محتوای قرآن به صورت « تجلی» (متصل به منبع وحی) به ما رسیده نه به شکل «تجافی» (مثل بارانی که از ابر جدا شده باشد)، اما زبان تبلیغ جدا از محتوا است که هم می تواند با بهره گیری از نشانه های ساده اعتباری، مثل زبان باشد و هم می تواند پدیده ای هنری و رسانه ای باشد که میلیاردها نفر مخاطب را به خود جذب کند. لذا در راستای تولید کارهای تأثیرگذار دینی لازم است ابتدا افرادی که در فهم منابع دینی خبره هستند، محتوا را استخراج نمایند و در گام بعد، این محتوا توسط اهل دانش و عقل به فیلمنامه تبدیل و در نهایت توسط افرادی که این محتوای قیم را می شناسند و با آن سنخیت دارند، به محصول رسانه ای تبدیل شود. اگر اینطور شد برای ساخت فیلم امام علی (ع) ممکن است یک ربع قرن زمان لازم باشد.

دکتر پویا سپس با ذکر این نکته که آیت الله جوادی آملی نظر به قله داشته است، ادامه داد: البته برای ساخت فیلم درباره اصحاب امام علی (ع) این قدر زمان نیاز نیست. وی همچنین به سریال سلمان اشاره کرد و اظهار داشت: نگرانی ما این است که سلمان در این سریال، با آن سابقه ای که داشته و بعد از گذر از کوه و دشت به پیامبر اسلام (ص) رسیده، سلمان محمدی و ناب نباشد. بلکه برای خوشایند دیگران، سلمان مخلوط به مسائل دیگر باشد.

در پایان این جلسه چگونگی تعامل دانشکده دین و رسانه و مؤسسه جهانی ولایت در بهره گیری از دانشجویان و فارغ التحصیلان این دانشکده مورد بحث و بررسی قرار گرفت.